Skipping the Classroom

Deze maand verscheen een AO-boekje van mijn hand: Skipping the Classroom, over onderwijs in het virtuele tijdperk. Ook in het onderwijstijdschrift Profiel verscheen een groot artikel hierover.

skipping ao

Voorwoord van de redactie: Flipping the Classroom is tegenwoordig een begrip in het onderwijs. Het is één van de manieren om via digitale oplossingen verbeteringen aan te brengen binnen het huidige onderwijssysteem. Uiteraard zijn dit belangrijke ontwikkelingen, maar we moeten ook verder vooruit kijken. Immers, de komende jaren maken we de overstap van het digitale naar het virtuele tijdperk. Dat zal grote gevolgen hebben voor het onderwijs(systeem). Zo is maar de vraag of we over een aantal jaren het onderwijs nog organiseren zoals nu: in gebouwen verdeeld in lokalen met een docent voor de groep die aan alle leerlingen dezelfde standaard lesstof presenteert. De auteurs van het boek @Hearts @Minds #Transreality denken van niet en voorzien het einde van het traditionele klaslokaal. In deze AO wordt niet alleen een nieuw virtualistisch perspectief op het onderwijs geschetst, maar dit ook vertaald naar een Metagame waarbinnen het onderwijs zich kan afspelen. Tenslotte gaan de auteurs in op het veranderingsproces. ISBN: 9789085872016

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *